Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011


Άγιος Βασίλης έρχεται, από την Καισαρία ...
Από την μιά στιγμή στην άλλη, κι εκεί που δεν το περιμένεις, μπορεί να συμβούν πολλά....
Ενώ είχα αρχίσει να φτιάχνω κάτι με decoupage για την Πρωτοχρονιά, αρρώστησε η μητέρα μου και προχθές κάλεσα το ασθενοφόρο του ιατρικού κέντρου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο... κι έτσι ανατράπηκαν όλα μου τα σχέδια. Δόξα τω Θεώ, η μητέρα μου είναι ήδη καλύτερα αλλά θα παραμείνει λίγες μέρες για παρακολούθηση.  
 Δεν είχα λοιπόν ούτε χρόνο αλλά ούτε φυσικά και την διάθεση να ολοκληρώσω αυτό που είχα ξεκινήσει. 
Δεν μπορώ όμως να μην σας στείλω τις ευχές μου για το Νέο Χρόνο. 
Εύχομαι λοιπόν σε όλη την μπλογκογειτονίτσα μας, 
ο 'Αγιος Βασίλης να μας φέρει μιά Καλή Χρονιά,  Αγάπη, Ευτυχία, Δημιουργικότητα, Υπομονή και Κουράγιο για όσα μας επιφυλάσει το εγγύς μέλλον αλλά προπάντων Υγεία, Υγεία, Υγεία. 
 
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Βασίλιδες και στην κάθε Βασιλική, Βάσω, Βασούλα, Βάσια, Κική... 
Να περάσετε καλά, να χαίρεστε την οικογένειά σας, τους αγαπημένους σας  και να σας χαίρονται κι εκείνοι. 
    
Και του χρόνου ! ! ! !

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Να τα πούμε ??????



Καλήν ημέραν άρχοντες
αν εί- αν είναι ο ορισμός σας
Χριστού τη θεία γέννηση
να πω- να πω στ’ αρχοντικό σας

Χριστός γεννάται σήμερον
εν Βη- εν Βήθλεέμ τη πόλη
οι ουρανοί αγάλλονται
χαίρει- χαιρεί η φύσις όλη

Εν τω σπηλαίω τίκτεται
εν φά- εν φάτνη των αλόγων
ο Βασιλεύς των ουρανών
και ποι- και ποιητής των όλων

Σ’ αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε
πέτρα- πετρά να μη ραγίσει
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού
χρόνια- χρονιά πολλά να ζήσει

________________

Χρόνια Πολλά Blogoγειτονιά !!!!!

Καλά Χριστούγεννα !!!

____________________

Αυτό το καδράκι, το είχε φτιάξει ο πατέρας μου για μένα, 
πριν από 50 χρόνια
με κολλάζ πάνω σε ξύλο !!!! 

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στολίζει πάντα ένα τοίχο του σπιτιού.

Απόσπασμα από τον περίφημο πίνακα του Νικ. Λύτρα


 
_______________

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ !!!


Ήταν μεγάλη η ανυπομονησία μου να λάβω κι εγώ το ‘Έξτρα Δωράκι που είχα κερδίσει από την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό με τις κρεμάστρες της φίλης Ρένας Χριστοδούλου

Μετά από τις πέντε πανέμορφες κάρτες με τα αντίστοιχα αλουμινοκαπάκια, περίμενα να δω τι άλλο θα μου έστελνε η Ρένα. Όταν έκανε την ανάρτησή της με την εικόνα της Γλυκοφιλούσας, τόσο από τα λόγια της αλλά και από ένα σχόλιο που μου έκανε, άρχισα να υποψιάζομαι ότι ίσως κάτι παρόμοιο θα μας έστελνε.  Κάτι όμως σε μινιατούρα, όπως π.χ. μια μικρή εικονίτσα.   

Πρώτη η Ποδηλάτισσα έκανε την ανάρτησή της όταν έλαβε το Δωράκι της. Τότε επιβεβαιώθηκε η υποψία μου και χάρηκα αφάνταστα και εκ των προτέρων.  
 ‘Όταν όμως, χθες το πρωί, έφτασε και ο δικός μου φάκελος από το ταχυδρομείο και τον άνοιξα....δεν πίστευα στα μάτια μου !!! Δεν ήταν μινιατούρα, αλλά ένα μεγάλο (20Χ20) αντίγραφο σε καμβά της πανέμορφης εικόνας της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας που φιλοτέχνησε η Ρένα !!! Και με την επιστολή της μας καλεί να φιλοτεχνήσουμε κι εμείς με την σειρά μας ένα πλαίσιο για την εικόνα όπως το φαντάζεται η καθεμιά μας.  

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικά όταν το θέλουμε πολύ» γράφει η Ρένα στην επιστολή της.  Πράγματι, ήταν ένα όνειρο να αποκτήσω κι εγώ μια εικόνα φτιαγμένη από ένα γνωστό μου καλλιτέχνη. Και να που πραγματοποιήθηκε !!!!!

Θα προσπαθήσω, μετά από πολλή σκέψη και δοκιμές, να φτιάξω ένα πλαίσιο που να της αξίζει. Ελπίζω να τα καταφέρω !!!

Ρένα μου, δεν βρίσκω λόγια να σ’ευχαριστήσω γι’αυτό σου το δώρο !!! Να είσαι σίγουρη ότι θα το τελειώσω μόλις μπορέσω και θα του δώσω μια τιμητική θέση ανάμεσα στις εικόνες που έχω στο σπίτι μου.

Σου εύχομαι, όπως και σε όλες τις φίλες της μπλογκοπαρέας,

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και δημιουργικότητα !

Πολλά Φιλιά !!!!!

Marie-Anne

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικος στολισμός




‘Όπως σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση, φέτος  θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Αθήνα με τα παιδιά,  την γιαγιά και τους θείους, αφού είναι δύσκολο να έρθουν εκείνοι σ’ εμάς.

Μέχρι προ ημερών είχα σκοπό να στολίσω το μεγάλο μας δέντρο, αλλά το ξανασκέφτηκα και εφ’όσον δεν θα έχουμε κόσμο, και αφού έχω ήδη στολίσει, όπως το συνηθίζω, σχεδόν κάθε δωμάτιο του σπιτιού, είπα να μη το παρακάνω.  Μου αρέσει πολύ να στολίζω ολόκληρο το σπίτι και στο πέρασμα των χρόνων έχω μαζέψει πάρα πολλά στολίδια.  Δεν ξεφεύγω ποτέ από τα κλασικά πράσινα και κόκκινα χρώματα μαζί με χρυσό (δεν μου αρέσει και τόσο το ασημί)  όπως και από τα ξύλινα και μεταλλικά vintage στολίδια τα οποία είχα την ευκαιρία να αγοράζω συνήθως από την Αγγλία (κάθε χρόνο είχα ένα συνέδριο εκεί στις αρχές Δεκεμβρίου – οπότε δεν έχανα την ευκαιρία να κάνω και τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μου).  ‘Έχω επίσης πολλά γερμανικά στολίδια (στο ίδιο πάλι στύλ) που μου έστελναν Γερμανοί συνάδελφοι κάθε χρόνο.  Αρκετά επίσης ξύλινα στολίδια από την Φινλανδία σε πολύ λιτό στύλ,  και βέβαια αρκετές μπάλες αγορασμένες στην Ελλάδα αλλά ούτε φανταχτερές ούτε καν γυαλιστερές.

Σας δείχνω ενδεικτικά δυο κοντινά πλάνα από το περυσινό μας δένδρο.
 

Από τα τέλη Νοεμβρίου, είχα ήδη μεταφυτεύσει σε μία γλάστρα ένα μικρό ελατάκι (Picea) και το είχα βάλει στην εξώπορτα.   Βλέπετε, πρώτα ξεκίνησα με τον  εξωτερικό στολισμό, πολύ απλά, με λίγα κουκουνάρια και ποϊνσέτιες.  Η γάτα μου η Γκριζούλα βρήκε ευκαιρία να ξυστεί πάνω στα κουκουνάρι.  Και η μικρή Ασπρούλα ζήλεψε και ήρθε κι αυτή να ελέγξει τι κάνω.  

Μετέφερα λοιπόν την μικρή Picea μέσα στο σπίτι και έστησα μία γωνιά.   
 
Δυο-τρία παλιά μπαουλάκια από ποτά, ένα παλιό ξύλινο αλογάκι, ένα όμορφο μαξιλαράκι από το Windsor, μια μικρή ποϊνσέτια, δημιούργησαν μια σύνθεση σε στυλ ρουστίκ και vintage. Σ’εκείνο το σημείο είχα στολίσει και το σίδερο της γιαγιάς το οποίο παρέμεινε σην θέση του.  Μου άρεσε πολύ αυτή η σύνθεση. Εσάς πώς σας φαίνεται ???

Και μιάς και το είχα υποσχεθεί, θέλω να σας δείξω και τον υπόλοιπο στολισμό του σπιτιού.  Πρέπει να πω ότι κατά ένα μεγάλο μέρος είναι βασισμένος στον συνδυασμό των παλιών στολιδιών με αυτά που δημιούργησα μόνη μου φέτος με το découpage,  πολλά από τα οποία σας έχω ήδη δείξει. Είναι όμως και κάποια παλαιότερα που φαίνονται στις φωτογραφίες.

Για πάρα πολλά χρόνια, συνήθιζα να κρατάω τις ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχα λάβει στο γραφείο, απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.  Και φυσικά τις κάρτες των συγγενών και φίλων από το εξωτερικό, τότε που ακόμα δεν είχαν αρχίσει να στέλνουν τις ευχές τους με e-mail !!! Και φυσικά, κάθε χρόνο έβρισκα τρόπους να στολίσω την αγαπημένη μου αυτή συλλογή καρτών.  ‘ Ετσι λοιπόν ας αρχίσουμε από αυτές.
 
‘Οπως βλέπετε, στολίζω πολλές κάρτες πάνω στα κάδρα του σπιτιού, άλλες σε ειδικές χαρτονένιες θήκες με εγκοπές, τις οποίες είχα φέρει από το Λονδίνο και άλλες πάνω σε πράσινες ή κόκκινες κορδέλες που κρέμονται στον τοίχο ή ακόμα και στα καλοριφέρ. 

Παντού υπάρχουν λουλούδια,  από το γνήσιο βάζο Murano που είχε φέρει ο πατέρας μου πριν από ...50 χρόνια από την Βενετία, την παλιά μικρή τσαγιέρα Delft, ένα ταπεινό καλαθάκι, ή ένα βαζάκι με decoupage, μέχρι και τον βολβό που μου χάρισαν και τώρα έχει πιά βγάλει ρίζες και βλαστίζει. 
 

Βαζάκι με λουλούδια και στο αγαπημένο μου παλιό τραπεζάκι κάτω από τον καθρέφτη που είναι στολισμένος με αγγελούδια. 
 
Μέσα στο όμορφο παλιό μπουκάλι από άρωμα, έχω βάλει κόκκινο αρωματικό χώρου. 

Με τα χρόνια, δημιουργήθηκαν και κάποιες ‘συλλογές’ όπως οι Αϊ-Βασίληδες, 

 



Οι χιονάνθρωποι,   
 

οι καρυοθραύστες
 ....και να φανταστείτε ότι φέτος άνοιξα λίγα μόνο κουτιά με στολίδια....

Ο στολισμός του τζακιού είναι απλά..... DECOUPAGE !!! Ούτε κάν έμεινε χώρος να βάλω λίγα κλαδιά έλατου  !!  Δεσπόζει το Χριστουγεννιάτικο ρολόϊ με τις ποϊνσέτιες, 

τα topiaries  από ανακυκλωμένα υλικά,   το ‘Ελατο απόσφήνα, τα ρεσώ και άλλα κηροπήγια,
παραδίπλα η κρεμαστρο-καμπανούλα, και άλλα που μπορείτε να δείτε στις προηγούμενες αναρτήσεις μου.
Αλλά σε πρώτο πλάνο τα Στολισμένα πέτρινα σπιτάκια.....
 
Με την ευκαιρία, σας αφιερώνω το ΠΕΤΡΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BLOGOΧΩΡΙΟ,  με τις πιο θερμές ευχές μου για χαρούμενα Χριστούγεννα και έναν ευτυχισμένο νέο χρόνο. Θα χαρώ πολύ εάν πάρετε αυτήν την φωτογραφία και την στολίσετε στα σπιτάκια σας.  

Στην γωνιά του τζακιού, τοποθέτησα και την τελική σύνθεση που έκανα με τις κορνιζούλες.

Πρίν από καιρό, τότε που η Ποδηλάτισσα είχε ανακυκλώσει έναν ωραιότατο καθρέφτη, είχα βρεί κι εγώ, σχεδόν ταυτόχρονα, αυτό το πεταμένο πλαίσιο που περιεργάζεται η γάτα μου η Ουρίτσα. 

Το κράτησα με σκοπό να κάνω κάτι με αυτό αργότερα.  Και νά που ήρθε η ώρα του.   Το καθάρισα, το έβαψα με χρυσό σπρέϋ, του τύλιξα μιά πράσινη κορδέλα και πάνω της στερέωσα τις κορνιζούλες μου με τους ΑγιοΒασίληδες να πλαισιώνουν το Χριστουγεννιάτικο δενδράκι της Ρένας . Είναι βέβαια μια πρόχειρη και προσωρινή κατασκευή. ΄Ισως αργότερα κάνω κάτι άλλο με αυτό...
 

Η μεγάλη μας φάτνη, την οποία έχει φτιάξει ο γιός μου (μάστορας στις μινιατούρες και τις κατασκευές) δεν ταίριαζε βέβαια με το φετινό λιλιπούτειο δενδράκι μου.

Αυτή που έφτιαξα μόνη μου με τις κρεμάστρες, την δώρισα στην βαφτιστήρα μου, όπως σας είχα πεί. 
Δεν μπορούσα όμως να μήν έχω έστω μια μικρή φάτνη. Κι έτσι έστησα μία μικρή  ...

 

που αλλού... στην γνωστή εταζέρα της γιαγιάς.
 

Δεν είναι και λίγα αυτά που έδειξα... να μην περάσω στα δωμάτια,


στην κουζίνα

στο μπάνιο (γιατί, όσο νά’ναι, κι εκεί κάτι έχω στολίσει..!!!)

Ούφ,  κουράστηκα, ελπίζω να μήν σας κούρασα κι εσάς !!!!!  Και του χρόνου, να είμαστε καλά !

Θέλω να προλάβω να στείλω και την δική μου συμμετοχή στην Ρένα για τον διαγωνισμό στολισμού.


Πολλά φιλιά σε όλες σας  και καλή εβδομάδα ! 

Το δικό μου δενδράκι



Προλαβαίνω, προλαβαίνω ??????

Φέτος, δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα στο σπίτι, θα πάμε στα παιδιά μας και στην γιαγιά, για να είμαστε όλοι μαζί αφού εκείνοι δεν μπορούν να έρθουν. 

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να μην στολίσω το μεγάλο δένδρο.  Κι έφτιαξα αυτήν την γωνιά με μιά μικρή picea.

'Αλλη στιγμή θα σας δείξω τον υπόλοιπο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. 


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ανάγλυφη και μυρωδάτη !


Από καιρό ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω κάτι με πηλό. ΄Εκανα μια πρώτη απόπειρα που δεν με ικανοποίησε όμως, Θα σας την δείξω  εν καιρώ μήπως και μου δώσετε καμιά συμβουλή.

Για την ώρα έφτιαξα μερικά 'ψιλολόγια' χρησιμοποιώντας τα Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ και σήμερα θυμήθηκα ότι δεν έχω στείλει ακόμα κάτι για την ανταλλαγή δώρων της Ρένας, της Κικής και της Μαρίας. 

Κατέληξα λοιπόν σ' αυτήν την ανάγλυφη καρδούλα

Το ανάγλυφο έγινε με την αποτύπωση ενός κομματιού παλιάς δαντέλλας !

Την πέρασα με χρυσή πατίνα,

και την κρέμασα μέσα σ' ένα στεφανάκι που σχημάτισα από μία κληματόβεργα.


Πάνω της κρέμασα μια δεύτερη πολύ μικρότερη καρδούλα. Στόλισα το πάνω μέρος με αποξηραμένους καρπούς από ευκάλυπτο, εμποτισμένους σε εσάνς κανέλας.   Μοσχομυρίζει !!! Ελπίζω μόνο να κρατήσει το άρωμά της μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. 

Είναι ένα μικρό δωράκι, αλλά φτιαγμένο με πολλή αγάπη !  

Ελπίζω να αρέσει σ' αυτήν που θα το κερδίσει.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Διάφορα Χριστουγεννιάτικα




Δοκίμασα, για πρώτη φορά, να κάνω κρακελέ σε γυαλί από την μέσα πλευρά.
Χρησιμοποίησα ένα γυάλινο «κεσεδάκι» από έτοιμη κρέμα. Το πέρασα πρώτα με κρέμ ακρυλική μπογιά, βερνίκι κρακελέ και μετά χρυσό.
Από την εξωτερική πλευρά, το διακόσμησα μ’ έναν ωραίο φιόγκο από χαρτοπετσέτα, ενώ από την πίσω πλευρά έβαλα μόνο λίγη «πρασινάδα».



Μου άρεσε σαν αποτέλεσμα. ΄Ηταν μιά αρχή !

Όταν όμως έβαλα μέσα ένα κεράκι ρεσώ και το άναψα......
 
Δεν μου άρεσε καθόλου !!! Φαινόταν σαν μουντζούρα...

Δεν πήγε βέβαια χαμένο....ένα κόκκινο κερί με κατάλληλη διάμετρο βρήκε την θέση του στο νέο μου αυτοσχέδιο κηροπήγιο !!



'Επιασα έπειτα τα CD για να φτιάξω σουβέρ. 
 
Στην μία τους πλευρά χρησιμοποίησα μια χαρτοπετσέτα με ποϊνσέτιες
  
τις οποίες ‘πασάλειψα’ εδώ κι εκεί με λίγη χρυσή δακτυλοπατίνα για να είναι ακόμα πιό γιορτινές. 

 
Στην πίσω πλευρά μιά επίσης χριστουγεννιάτικη αλλά πιό ουδέτερη χαρτοπετσέτα. 

 

Με την ευκαιρία, να σας δείξω και το πρώτο-πρώτο σουβέρ από CD που είχα φτιάξει πριν από 2 χρόνια χρησιμοποιώντας μια χριστουγεννιάτικη εικόνα δικής μου εκτύπωσης και χρυσοπράσινη μπορντούρα από πατίνες.


Στην συνέχεια έφτιαξα άλλα δύο σουβέρ με decoupage χαρτοπετσέτας. Αυτά ήταν γυάλινα διαφημιστικά σουβέρ από κάποιο ποτό.  


Σας εύχομαι ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο !!!  


Αγγελούδια



Νά’μαι κι εγώ!  Είπα να μήν λείψω από τον διαγωνισμό της καλής μας A PINK DREAMER

Τα δικά μου αγγελούδια είναι σ’αυτό το πινακάκι που έφτιαξα με ντεκουπάζ και χρυσές πατίνες πάνω σε κοντρα-πλακέ.

Δυσκολεύτηκα πολύ στην φωτογράφιση, μάλλον λόγου του χρυσού που δεν αποτυπώνεται καλά, και διάλεξα αυτές τις δύο φωτογραφίες που ήταν οι καλύτερες.  


Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες !!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα Pommanders


Είμαι σίγουρη ότι, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πολλές από εσάς συνηθίζετε να στολίζετε και να αρωματίζετε το σπίτι με τα περίφημα pommanders (από το γαλλικό pomme dambre), τα όμορφα πορτοκάλια που είναι τρυπημένα με μοσχοκάρφια (γαρίφαλα) σε διάφορα σχέδια και κρέμονται από όμορφες κορδέλες ή γεμίζουν μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνουν εύκολα.  Πριν από χρόνια, συνήθιζα να τα ετοιμάζω από νωρίς. Αφού τελείωνα το τρύπημα με τα γαρίφαλα, τα πασπάλιζα με σκόνη κανέλας και γαρίφαλου και τα έκλεινα σε μία χάρτινη σακούλα, μέσα σ΄ένα ντουλάπι, για 3-4 εβδομάδες έως ότου ξεραθούν.  Τότε τα έβγαζα και τα κρεμούσα με κορδελίτσες. Το άρωμά τους πλημμύριζε το σπίτι. 

Μέσα στα χριστουγεννιάτικα στολίδια, βρήκα τρία μικρά που είχα φτιάξει πριν από αρκετά χρόνια. Είχαν ξεραθεί τόσο πολύ που τα είχα φυλάξει για στολίδι !! 
 

Όταν δεν είχα χρόνο, τα έφτιαχνα στα γρήγορα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και τα κρεμούσα (χωρίς την προηγούμενη διαδικασία).

Φέτος, στα πλαίσια της οικονομίας που όλοι μας πλέον προσπαθούμε να κάνουμε, σκέφτηκα κάτι άλλο.....


Αντί να χαραμίσω τα ζουμερά πορτοκάλια, προτιμώ να τα φάω, να τα στύψω, να τα βάλω στα γλυκά, και να φτιάξω τα pommanders με....νεράντζια !!! Τουλάχιστον να το δοκιμάσω !! 

Βρήκα λοιπόν μιά νεραντζιά,  έκοψα δύο μικρά νεράντζια και το βράδυ βλέποντας τηλεόραση μπροστά στο τζάκι, τα τρύπησα και τα κρέμασα με μια κορδελίτσα.  Δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθούν ή εάν θα βγάζουν το ίδιο άρωμα. 


Μήπως το έχει ήδη δοκιμάσει κάποια από εσάς ???? 
Πολύ θα με ενδιέφερε να μάθω !!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες κορνιζούλες



Πρίν λίγο καιρό, μου γλίστρησε από τα χέρια και έσπασε μία τσαγιέρα η οποία ήταν γυάλινη με πλαστικό χερούλι, σουρωτήρι και καπάκι. ΄Οταν μάζεψα τα κομμάτια για να τα πετάξω, παρατήρησα ότι η βάση της (πλαστική κι αυτή) είχε κάτι σχέδια σαν... αστεράκια.  Το μυαλό μου πήγε σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο στεφανάκι (άν είναι δυνατόν !!!!).  ΄Υστερα όμως, προτίμησα να την κάνω κορνιζούλα.
 
 
Και έτσι, αντί να την πετάξω, την αξιοποίησα δεόντως και πήγε κι αυτή να συναντήσει μια σειρά από παράταιρες μέν, ασσορτί δε χριστουγεννιάτικες κορνιζούλες, τις οποίες έφτιαξα σιγά-σιγά και κάπως έχω σκεφθεί να διακοσμήσω.

Πάντα είχα την ‘μανία’ να ανακυκλώνω και να μεταμορφώνω τα αντικείμενα.
Όπως, για παράδειγμα, αυτό το παλιό διαφημιστικό ρολόι που είχε χαλάσει. Πέταξα τον μηχανισμό και έβαψα το πλαίσιο χρυσό.  Πάνε από τότε περίπου 15 χρόνια, ίσως και περισσότερα!!! Ήμασταν στο εξοχικό, με λιγοστά έπιπλα και αντικείμενα, ήταν καλοκαίρι, τα παιδιά ήταν μικρά και μόλις είχαμε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Ιταλία.  Μία φωτογραφία της κόρης μου με το αναμνηστικό μπλουζάκι της από το San Marino πήρε θέση στο κομοδίνο της μέσα στην αυτοσχέδια κορνιζούλα ! 
  
Κάποια στιγμή, όταν έκανα τα ‘πρώτα μου βήματα’ στο decoupage, και έκανα διάφορες δοκιμές μέχρι να μάθω τα σχετικά, σκέφθηκα να το κάνω «χριστουγεννιάτικο», αλλά απέτυχα οικτρά. 
Παρ’ όλα αυτά, το κράτησα, ενώ την φωτογραφία την έβαλα σε άλλο καδράκι.

Το ίδιο δοκίμασα και σ’ ένα απλό πλαστικό καδράκι. Το έβαψα χρυσό και του έκανα decoupage με φυλλαράκια houx

Φέτος, η μανία της ανακύκλωσης έχει φουντώσει (όχι μόνο σ’εμένα απ’ ότι βλέπω....) κι έτσι βρέθηκαν κι άλλα  'σκουπιδάκια’ που είχαν την τύχη να μη πεταχτούν σε κάποιο κάδο αλλά να αποκτήσουν μια νέα ζωή !  ΄Ηθελα να κάνω και δοκιμές στις διάφορες τεχνικές, όπως π.χ. το κρακελέ, κι έτσι άρχισα να «ντεκουπάρω» (περίεργα μου ηχεί αυτή η λέξη, αλλά τέλος πάντων...) ότι έβρισκα μπροστά μου !!!!

Πρώτα έπιασα μία μπλε πλαστική κορνιζούλα (την βρήκα κι αυτήν σε κάποιο συρτάρι της αποθήκης). Αφού την αστάρωσα, σκέφθηκα να βάλω ένα πράσινο φόντο κάτω από κρακελέ και μετά χρυσό.   
 
 
Το αποτέλεσμα δεν μου φάνηκε και τόσο άσχημο...ίσα-ίσα έδινε την αίσθηση του πρασινισμένου χαλκού.  Με λίγα φυλλαράκια houx, έγινε αρκετά συμπαθητική.  
 

Ακολούθησε ένα αντικείμενο αγνώστου προέλευσης και χρήσης, αλλά που, και αυτό, βρέθηκε σ’ένα βαλιτσάκι με παλιά εργαλεία του πατέρα μου, μπορεί και του παππού μου....ποιος ξέρει !!!!!!  ΄Ηταν σιδερένιο, στρογγυλό, με πατούρα και δύο τρυπούλες, σαν ένα είδος πλαισίου, ας πούμε..... Κορνιζούλα θα το κάνω κι αυτό, σκέφθηκα, και άρχισα την κλασική διαδικασία....τρίψιμο, αστάρωμα, βάση, κρακελέ, χρυσό ακρυλικό, 
 
 και τέλος decoupage με τι άλλο; φυλλαράκια houx  (το λατρεύω αυτό το μοτίβο).

  δύο χέρια βερνίκι κι ένα κορδονάκι για κρέμασμα.  

Τότε ήταν που έσπασα την τσαγιέρα. Κι αφού την έφτιαξα κι εκείνην, 
 
τα στόλισα όλα  μαζί στην παλιά εταζέρα της γιαγιάς και άρχισα να σκέφτομαι τι να βάλω στην κάθε κορνιζούλα...φωτογραφίες  ή μήπως  κομμάτια από όμορφες παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες, ή κάτι άλλο ????
 
Ωσπου, χθές, όπως καθόμουν στον καναπέ και καμάρωνα τα διάφορα στολίδια που έχω φτιάξει μέχρι τώρα και ανάμεσά τους, τις ωραιότατες κάρτες της Ρένας, ένα κλίκ ήταν αρκετό για να πεταχτώ αμέσως και να φέρω τις δύο στρογγυλές κορνιζούλες. 

Τα αλουμινοκαπάκια ταίριαξαν απόλυτα !!!!!! 
 

 

Ρένα, μ’έσωσες !!!!!!!  Σ'ευχαριστώ !!!   

Πολύ χάρηκα που έσμιξαν τα "έργα" μας !!!!!

Υπέροχο το ταίριασμα, δεν νομίζετε ????

Κάτι αντίστοιχο θα φτιάξω και για τα άλλα κι έτσι το σετ με τις κορνιζούλες μου θα είναι έτοιμο να στολιστεί !!!!!!

Σας εύχομαι μιά καλή εβδομάδα !!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...