Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μιά απρογραμμάτιστη κατασκευή !

Χάθηκα για λίγο καιρό, και ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσα να ανεβάσω ούτε μία φωτογραφία στο blog μου. Είχα φτάσει στο επιτρεπτό όριο !!!  Απελπίστηκα !  Τί φίλες όμως είμαστε εάν δεν βοηθάει η μία την άλλη ???? Αφού λοιπόν ζήτησα την βοήθεια αρκετών από εσάς, έλαβα οδηγίες προς ναυτιλομένους ...και άρχισα σιγά-σιγά να σβήνω παλιές φωτογραφίες, να μικραίνω σε όγκο αυτές που ήθελα να κρατήσω, να αντικαθιστώ με αυτές τις φωτογραφίες στις αναρτήσεις... πού να σας λέω...έκανα πολλά λάθη, θα δείτε ότι έχουν μαυρίσει πολλές φωτογραφίες, αλλά το παλεύω ακόμα και έχω καταφέρει να ελευθερώσω πολύ χώρο από το Picasa. Είναι χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τα τελειώσω όλα. 
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλες όσες μου δώσατε πληροφορίες και οδηγίες και ζητώ συγγνώμη που δεν είχα τον χρόνο ν'απαντήσω ξεχωριστά σε όλα σας τα σχόλια, αλλά προσπαθούσα να ελευθερώσω χώρο για να μπορέσω να κάνω νέα ανάρτηση. Προτίμησα να περάσω από τα δικά σας σπιτάκια, όσο μπορούσα.  

Μόλις λοιπόν κατάφερα να ανεβάσω λίγες φωτογραφίες, θέλησα να σας δείξω μία νέα μου "κατασκευή" που προέκυψε στα ξαφνικά. 

Όλα ξεκίνησαν απ'αυτό το φωτιστικό. 
 
Όλες, πιστεύω, γνωρίζετε πώς φτιάχνεται ένα τέτοιο φωτιστικό (όποια δεν ξέρει ας μας ρωτήσει....χαχαχα !!!).  Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι το συγκεκριμένο το αγόρασε η κόρη μου στο... Βερολίνο! Δεν το κρατούσε έτσι μέσα στο αεροπλάνο...!  Ήταν διπλωμένο στα δύο (δύο ημισφαίρια το ένα μέσα στο άλλο). ΄Οταν το άνοιγες, φαινόταν η τσάκιση και γενικά ήταν ταλαιπωρημένο.  Με λίγο όμως βρέξιμο και τέντωμα πάνω σ'ένα νέο μπαλόνι ξαναβρήκε την φόρμα του.  Είχε όμως ένα κρέμασμα για φωτιστικό οροφής, ενώ η κόρη μου το ήθελε επιτραπέζιο. Για πολύ καιρό έσπαζα το κεφάλι μου να βρώ κάποια λύση, μέχρι που την βρήκα μπροστά μου προχθές !

Πριν από καιρό, είχα βρεί δίπλα στον κάδο ανακύκλωσης αυτό το σπασμένο γυάλινο φωτιστικό. 
 
Δεν θα το έπαιρνα, αλλά έτσι που το είδα πεντακάθαρο και κομπλέ (με το καλώδιό του και το διακόπτη του, ακόμα και την λάμπα του) μου φάνηκε ολοκαίνουργιο και το λυπήθηκα. Και φυσικά, είχε μείνει κι αυτό στην αποθήκη, μέχρι να μου έρθει κάποια έμπνευση.

Προ ημερών που έτυχε να πέσει το μάτι μου επάνω του, κάτι μου έκανε ...κλικ !

Να λοιπόν τί έκανα ! 

Του πέρασα ένα κολλάρο από πηλό....
το αστάρωσα καλά και το έβαψα αφού πρώτα του πρόσθεσα ένα 'σωσίβιο' από ζεστή σιλικόνη ...
του έκανα ντεκουπάζ στις δύο πλευρές με λίγα λουλουδάκια τα οποία πέρασα γύρω-γύρω με ρελιέφ...
έκοψα το κρεμαστάρι του καπέλλου και απλώς το ακούμπησα πάνω στο 'σωσίβιο' του οποίου ο ρόλος είναι να συγκρατεί το καπέλλο για να μην γλυστράει και γέρνει. 

Και όταν το άναψα, εκτός από τον γλυκό φωτισμό που δημιουργεί, διαπίστωσα ότι φωτίζεται και η βάση του!!!

Ελπίζω να αρέσει στην κόρη μου (δεν το έχει δεί ακόμα !!!). 

Εσάς πώς σας φαίνεται ???

Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά των Πανελληνίων που πέρασαν σε κάποια σχολή και να τους ευχηθώ μιά καλή ακαδημαϊκή χρονιά.

Και βέβαια, Χρόνια Πολλά στην Αλεξάνδρα και στον Αλέξανδρο, που εορτάζουν σήμερα! 
Όσοι έχετε εορτάζοντες στην οικογένειά σας, να τους χαίρεστε και πάντα με υγεία !

Ελπίζω να επανέλθω σύντομα !


 








Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Γειά σας φίλες μου !
Θέλησα να σας δείξω μερικές ακόμα από τις θαλασσινές 'δημιουργίες' μου.
Τα χταποδάκια μου είχαν μεγάλη απήχηση και είπα να φτιάξω κι άλλα. 
Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου άρεσαν πολύ έτσι που σφιχταγκαλιάζουν τις αμμόπετρες με τα πλοκάμια τους. 
 

Κλώτσησα προχθές στην παραλία μια τριγωνική πέτρα που για το σχήμα της δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ. 'Ενας φάρος είχε τις ανάλογες διαστάσεις !

και μ'έναν άλλο φάρο έκανα μια σύνθεση πάνω σ'ένα ξεβρασμένο θαλασσόξυλο μ'ένα καραβάκι ν'αρμενίζει στ'ανοιχτά.


Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμη... ελπίζω να συνεχίζετε τα μπανάκια, είτε είστε σε διακοπές είτε βρίσκεστε κοντά σε θάλασσα. 
Σε λίγο καιρό θα έρθει το φθινόπωρο και οι θαλασσινές κατασκευές θα παραχωρήσουν την θέση τους σε άλλες, με πιό γήινα χρώματα και με τελείως διαφορετικά θέματα.

Σας εύχομαι ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο !

Marie-Anne 

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Χρόνια Πολλά με λουλούδια

        
Χρόνια Πολλά !!!
στην Μαρία, την Δέσποινα, την Παναγιώτα, την Παρθένα,
τον Μάριο, τον Παναγιώτη 
και όλους όσους εορτάζουν σήμερα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας!!!! 
Να είστε καλά και να χαίρεστε τις οικογένειές σας 
και τους αγαπημένους σας.

Προσωπικά, εορτάζω στα Εισόδια της Θεοτόκου, 
στις 21 Νοεμβρίου, αλλά η Παναγία μας είναι Μία και όλες οι Μαρίες την γιορτάζουμε σε κάθε της εορτή.

Η Μεγαλόχαρη να μας έχει όλους υπό την σκέπη Της !  

Στην εικόνα Της θα βάλω φρέσκα λουλούδια  από τον κήπο μου.
Με την φωτογραφία όμως αυτή θέλησα να σας παρουσιάσω.....εάν δεν το καταλάβατε ακόμα....τον δεύτερο κουμπαρά που τελείωσα χθές !!!!
 

Money bank, Tirelire, Κουμπαράς  

Ήταν ένα μπουκαλάκι υγρού αρωματικού χώρου, το οποίο, αφού του άνοιξα τρύπα για τα κέρματα, το πέρασα με primer, το κάλυψα με ακρυλικό στόκο και λευκό χρώμα και του έκανα decoupage με χαρτοπετσέτα τονίζοντας το μοτίφ με μπρονζέ ρελιέφ.Τέλος, πρόσθεσα τα λουλούδια με θερμόκολλα.

Recycling of a small plastic container into a money bank flower vase

Ελπίζω να καταλήξει σε κάποιο κοριτσίστικο δωμάτιο
και να το χαρεί κάποιο κοριτσάκι, άν όχι σαν κουμπαρά, τουλάχιστον σαν διακοσμητικό πάνω σ’ένα ραφάκι.
Να περάσετε όλοι καλά !!!
 Και του χρόνου !!!

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ταρατατζούμ !!!!!


Με τόσα στολίδια και με το στέμμα που μας έδειξε η Μεγαλειοτάτη κατάλαβα ότι ετοιμάζει μεγάλη εορτή. Τώρα, πότε θα γίνει είναι ακόμα επτασφράγιστο μυστικό.
 Όταν όμως θα έρθει εκείνη η ώρα,  οι σάλπιγγες θα ηχήσουν, τα τύμπανα θα ακουστούν 
στα πέρατα της μπλογκογειτονιάς.
Και οι Ελληνίδες Bloggers θα μαζευτούν για έναν ακόμα καλό σκοπό.
 
Φοβήθηκα λοιπόν μήπως και δεν προλάβω το μεγάλο γεγονός και άρχισα σιγά-σιγά να ετοιμάζομαι...οι τυμπανοκρουσίες σε λίγο θα ακουστούν.


Ναι, ναι, καλά το καταλάβατε !!! Αυτός είναι ο πρώτος μου  κουμπαράς !!!


Δεν ήταν δύσκολο ! Κι όταν μάλιστα πρόκειται για καλό σκοπό, για μένα ένα κουτί από τρίγωνα τυράκια, δύο καπάκια από γιαούρτι, η αγαπημένη ατλακόλ, ένα όμορφο χαρτί, λίγα κορδονάκια και χρυσή μπογιά, ήταν αρκετά για να φτιάξω αυτόν τον όμορφο ταμπούρο-κουμπαρά με τις μπαγκέττες του.

Ελπίζω να φτάσουν οι τυμπανοκρουσίες και σε όσες από εσάς που ακόμα δεν πήρατε χαμπάρι για το τί γίνεται, και να βάλετε τα καλά σας (εννοώ τα δυνατά σας) για να λάβετε μέρος στον μεγάλο εορτασμό. 

Σας εύχομαι μιά πολύ καλή Κυριακή! 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Καύσωνας !

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, η  θερμοκρασία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στη χώρα μας θα χτυπήσει "κόκκινο" με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 
42 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη και την Τετάρτη στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει, ανεβαίνει, κι εμείς κοντεύουμε να λυώσουμε !
Οι οροφές βράζουν, όση μόνωση κι αν έχουν οι ταράτσες! 
Τα κεραμίδια είναι κάπως καλύτερα! 


Πού θα πάει η κατάσταση ? 
Δεν μπορούμε και να είμαστε συνέχεια στην θάλασσα ή κάτω από το ντούς !  
Τα κλιματιστικά δουλεύουν στο φουλ, ενώ αυτοί που δεν έχουν, ή δεν τα προτιμούν, κάθονται μπροστά στους ανεμιστήρες.  
Ακόμα και οι γάτες, είναι συνέχεια ξάπλα στην σκιά κάτω από θάμνους ή  στις καρέκλες, αφού κι αυτές μάλλον δεν αντέχουν τα καυτά πλακάκια ...
 

Decoupage 
Σύνθεση με 4 διαφορετικές χαρτοπετσέτες και ενσωμάτωση με ακρυλικά χρώματα.
Το ρίξαμε λοιπόν στα παγωτά (με προσοχή όμως, γιατί παχαίνουν) αλλά και στα γιαούρτια (κάποια απ'αυτά τουλάχιστον μας αφήνουν και κάτι να ντεκουπάρουμε, χαχαχα!), τα γνωστά τσανάκια, που έλεγε και η Ελένη.

 
Υπομονή  λοιπόν, καύσωνας είναι, θα περάσει!!! 
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο!
Πολλά δροσερά φιλιά!


Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κάτι έλειπε...

Κάτι έλειπε από την προηγούμενη ανάρτησή μου! 
Το θαλασσινό μου σετάκι ήταν λειψό... κι αυτό γιατί μέσα στην βιασύνη μου να σας το δείξω, ξέχασα ένα κομμάτι. Ήταν ο παλιός -μα πολύ παλιός - δίσκος κοπής που μετατράπηκε σ'ένα διακοσμητικό πλέον κομμάτι για την κουζίνα, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να παρευρεθεί κι αυτός στο τραπέζι σαν βάση για το αλατοπίπερο και το λαδόξυδο.  
Από την χρήση, και τα πλυσίματα, το ξύλο είχε ανοίξει.  Και γι αυτόν τον λόγο είχε πάει κι αυτός... στην αποθήκη (τι να κάνω που δύσκολα πετάω πράγματα και τα φυλάω παρ'όλο που είναι πλέον σε αχρηστία !). 
Τώρα όμως, με την παλαίωση και το ντεκουπάζ, χαίρομαι πολύ που τον είχα κρατήσει και που κατάφερα να τον 'ξαναζωντανέψω΄.
 
Με την φόρα όμως που πήρα με τα θαλασσινά μοτίβα, δεν θα μπορούσα να μήν φτιάξω κι ένα κεραμιδάκι που μου χάρησε η καλή μου φίλη Δήμητρα με ένα επίσης δικό της ριζόχαρτο.
"I am forever walking upon these shores, Betwixt the sand and the foam, The high tide will erase my foot-prints, And the wind will blow away the foam. But the sea and the shore will remain Forever".
Απόσπασμα από το βιβλίο SAND AND FOAM (ΑΜΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΣ) του  KAHLIL GIBRAN
 
"Περπατώ ατελείωτα σ’ αυτές τις ακτές, ανάμεσα στην άμμο και τον αφρό, η παλίρροια θα σβήσει τα ίχνη μου, και ο αέρας θα φυσήξει μακριά τον αφρό. Αλλά η θάλασσα και η ακτή θα μείνουν για πάντα".

O Paulo Coehlo  περιγράφει το βιβλίο ως εξής:
“Μικρά κείμενα αποστάγματα διαχρονικής σοφίας, γραμμένα σε απέριττη, αλλά εξαιρετικής μελωδικότητας, ποιητική γλώσσα, διεισδύουν σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης και συνοδεύουν με λόγια χαράς ή παρηγοριάς κάθε σημαντική στιγμή της ζωής.
 Τα έργα του Χαλίλ Γκιμπράν έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και, ήδη από την πρώτη τους δημοσίευση, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχουν κερδίσει την αγάπη του αναγνωστικού κοινού παγκοσμίως.
Ο Γκιμπράν δεν ήταν ούτε επαναστάτης αλλά ούτε και προφήτης. Ήταν ένας άνθρωπος όπως όλοι μας· κουβαλούσε στην ψυχή του τους ίδιους πόνους και τις ίδιες χαρές. Όμως, μέσα από τα βιβλία του κατάφερε να μας φανερώσει το μεγαλείο του Θεού”.

Ο Χαλίλ Γκιμπράν (Κahlil Gibran) γεννήθηκε στο Μπεχάρι του Λιβάνου το 1883. Καταγόταν από οικογένεια σχετικά εύπορη και καλλιεργημένη. Από πολύ μικρός παρουσίασε ιδιαίτερη επίδοση στη ζωγραφική, την πλαστική και το γράψιμο. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι, στη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Αύγουστο Ροντέν. Μετά τις σπουδές του στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. όπου και πέθανε το 1931.
Οι πρώτες καλλιτεχνικές εργασίες ήταν θεατρικά έργα και πεζοτράγουδα, γραμμένα στα αραβικά. Από τα είκοσι όμως χρόνια του, άρχισε να γράφει αποκλειστικά στα αγγλικά. Το βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα που μεταδίνει, βρήκε ανταπόκριση σε αναρίθμητες ανθρώπινες καρδιές. Χαρακτηριστικό της αγάπης του κοινού είναι ότι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά έργα του, «Ο προφήτης», έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, και μέχρι το 1965 είχαν εκδοθεί πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα.
Ο Γκιμπράν, χρησιμοποιεί την απαλή φρασεολογία των «Ψαλμών», ωστόσο εκτοξεύει μία ασυγκράτητη λοιδορία όταν απεχθάνεται το σφετερισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, από τυραννικούς εκκλησιαστικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Προκάλεσε μικρή έκπληξη -ή είχε μικρή σημασία- για το πλήθος των οπαδών του Γκιμπράν, ότι εξορίστηκε από την χώρα του και αφορίστηκε από την Εκκλησία του, λόγω των ατρόμητων και κοφτερών επιθέσεών του. Τα εκατομμύρια των οπαδών του, σε δεκάδες γλώσσες, απορροφούν τα γραπτά του σχεδόν σαν προσευχές και ο αφορισμός του, χρησίμευσε για να ενισχύσει και να επαυξήσει τη λογοτεχνική ενορία του.
Αυτοί που έκαψαν τα βιβλία του και οι κληρικοί, έζησαν για να θρηνήσουν τις πράξεις τους. Λίγο πριν από τον θάνατό του το 1931, ίσως όταν ήταν πολύ αδύναμος για να αντισταθεί, ο Γκιμπράν υπέκυψε στις απρόσκλητες βολιδοσκοπήσεις της Εκκλησίας να τον επαναφέρει στον ευθύ δρόμο, μετά τον βιαστικό αφορισμό του. Παρά το γεγονός ότι «Ο αγαπημένος δάσκαλος» επέφερε τη φανερή οργή των θρησκευτικών και κρατικών αρχών, οποιαδήποτε απολογία εκ μέρους του είχε μικρό ενδιαφέρον γι’ αυτόν, γιατί πολύ καιρό από τότε έφτασε σε ένα πνευματικό επίπεδο πολύ πέρα από τη στενόμυαλη παπαγαλία, τον νόμο και το δόγμα.
Το δόγμα του Γκιμπράν, ασχολείται με την καλοσύνη, την αδελφοσύνη και τη φιλανθρωπία και χρειάζονται λίγα λόγια για να μεταδώσει μεγάλες σκέψεις

Στην εικόνα, το κείμενο του Χαλίλ Γκιμπράν συνοδεύεται από την λέξη Mistral. 
Ο Μιστράλ της Γαλλίας είναι ψυχρός και εξαιρετικά ισχυρός βορειοδυτικός άνεμος, που περνά από τα Πυρηναία μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας και σ' αυτό οφείλει την ψυχρότητά του.
Στην Ελλάδα, ο Βορειοδυτικός άνεμος για τους ναυτικούς έχει το όνομα Μαϊστρος. Η λέξη, λατινικής καταγωγής, (από το βενετικό Μaistro) συχνά αναφερόμενη και ως Μαϊστράλι έχει κυριαρχήσει, και στην καθημερινή ζωή εκτοπίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αρχαιοελληνική Σκίρων, ενώ διατηρείται και ως μία από τις αγαπημένες στην ποίηση και στο τραγούδι.

Και για να μείνουμε λίγο ακόμα στα θαλασσινά θέματα, ένα ροδαλό χταποδάκι άπλωσε τα πλοκάμια του πάνω σε μιά πέτρα που είναι ό,τι πρέπει για presse-papier στο τραπέζι της βεράντας... 
...όταν φυσάει το δικό μας τρελλό Μελτέμι !
 
Με τους τεχνικούς που είχαμε στο σπίτι αυτές τις ημέρες (για να αποφύγουμε -όσο γίνεται- να ξαναέχουμε απρόσκλητους νυχτερινούς επισκέπτες) δεν μπόρεσα να ευχαριστήσω και από εδώ την καλή μου φίλη Δήμητρα για το ωραίο βραβείο που μου χάρισε. Νά'σαι καλά Dimi μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου.
7 τυχαία πράγματα για μένα:
1) Φέτος έχω ήδη κάνει τα περισσότερα μπάνια της ζωής μου !
2) Είμαι αλλεργική στις εναλλαγές ζέστης και κρύου (ποτέ λοιπόν ηλιοθεραπεία πρίν βουτήξω στην θάλασσα)
3) Είμαι λαίμαργη και έχω πάρει βάρος (μην επιμένετε, δεν σας λέω πόσο)
4) Χαίρομαι πολύ που βγήκα στην σύνταξη και έχω ελεύθερο χρόνο(άσχετα άν δεν έχω ακόμη εισπράξει ούτε ένα ευρώ!)
5) Τρελλαίνομαι για ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά μάλλον όσα έκανα έκανα!
6) Τρελλαίνομαι για Decoupage και Upcycling (ελπίζω να το έχετε καταλάβει !)
7) Αγαπώ πολύ την κηπουρική, αλλά με τέτοια ζέστη...μόνο πότισμα μπορώ να κάνω!

Είναι τόσα πολλά τα υπέροχα blogs της γειτονίτσας μας που πραγματικά δυσκολεύομαι να επιλέξω κάποια για να προωθήσω αυτό το βραβείο. Το απονέμω λοιπόν, με πολύ αγάπη, στις 7 πρώτες που θα αφήσουν σχόλιο σ'αυτήν την ανάρτηση. 

Έχω κι άλλο ένα συνταρακτικό νέο να σας πώ! Είχα την πολύ μεγάλη χαρά να είμαι η τυχερή της κλήρωσης για τον δημιουργικό διαγωνισμό Ιουλίου της  A Pink Dreamer. Μόλις παραλάβω το δωράκι μου δεν θα παραλείψω να σας το δείξω!
Σας εύχομαι μιά πολύ όμορφη Κυριακή!
Με αγάπη,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...