Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Hellas!

Είχε ξεμείνει πάνω στον πάγκο μου από τότε που είχα αρχίσει να ασταρώνω τα 'πράσινα'
 
Τί decoupage να κάνεις πάνω σ'ένα τέτοιο μπουκάλι?  Θα του κάνω παλαίωση, σκέφθηκα.
Το ξεκίνησα χθές το πρωϊ, και λίγες ώρες αργότερα, μόλις το είχα τελειώσει, 
ανακοινώθηκαν τα νέα για το Δημοψήφισμα.
Λέτε να ήταν προαίσθηση?





 Από αυτά που ακούω να λέγονται στην Βουλή, σήμερα το βράδυ, και από αυτά που άκουσα να γίνονται από χθες την νύχτα στα ΑΤΜ, τις τράπεζες, τα σούπερ-μάρκετ, τα φαρμακεία, μετά από μία απίστευτη προπαγάνδα φόβου του λαού, προτίμησα να παραμείνω ψύχραιμη και να σας δείξω λίγα λουλούδια από τον κήπο μου.


 Άλλη μία πρόκληση μου έβαλε η καλή μου φίλη Ράνια, η οποία μαζί με δύο μοσχομυριστά μασουράκια λεβάντας που μου έστειλε, όπως και μια ωραία χαρτοπετσέτα με γλάρους, πρόσθεσε στο δεματάκι της κι άλλο ένα δωράκι, ένα ξύλινο καδράκι, φτιαγμένο από τον θείο της. 
'Κάτι θα σκεφθείς να κάνεις εσύ' μου είπε.  Κι εγώ περιμένω να μου έρθει η έμπνευση...!
Ράνια μου, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα δωράκια σου! 
Ελπίζω σύντομα να καταφέρω να 'μεταμορφώσω' και αυτό το καδράκι.

Καλή Κυριακή, σας εύχομαι, και ελπίζω έως την επόμενη, 
να έχετε φώτιση και να σκεφθείτε καλά τί θα ψηφίσετε!

Αφιερωμένο στην ΕΛΛΑΔΑ!!! 

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Και πράσινα, και άλλα!


Κάποια ιδιαίτερα πράσινα μπουκάλια, όπως και άλλα αντικείμενα, 


περίμεναν χρόνια να τους δοθεί μιά ευκαιρία να στολιστούν κι αυτά κάπου μέσα στο σπίτι.  
Δύο απ'αυτά σας έχω ήδη δείξει. Είναι εκείνα που έγιναν λάμπες για το υπνοδωμάτιό μου.
Ένα άλλο όμως, πραγματικά ξεχωριστό, τόσο λόγω σχήματος, όσο και λόγω των ανάγλυφων σταφυλιών που έχει επάνω του,  με προβλημάτιζε πολύ καιρό. 

Δεν μπορώ καθόλου να θυμηθώ πως απέκτησα αυτό το μπουκάλι!!! Προφανώς είναι από κρασί. 
Τί κρασί όμως; Εάν κατά τύχη γνωρίζει κάποιος, θα χαιρόμουν πολύ να μου το έλεγε.  
Μέχρι που έγινε το ατύχημα (τότε που έπεσε το κρεμαστό ντουλάπι στο 'ατελιέ' μου) και ανάμεσα στα τόσα που έσπασαν,  τσάκισε και ο λαιμός αυτού του μπουκαλιού. 
Στεναχωρέθηκα τότε, αλλά δεν το πέταξα!!! Αντίθετα, το έβαλα στον γύψο...μάλλον στον στόκο...του περιποιήθηκα δηλαδή το 'τραύμα' του.  Δεν ήταν όμως χέρι ή πόδι... και ο "γύψος" δεν θα έβγαινε ποτέ...έτσι, τελικά, μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα πως μόνο το ντεκουπάζ θα μπορούσε να καμουφλάρει το τραύμα. 
Και αφού το αστάρωσα, το έβαψα και το 'ντεκουπάρισα' με μοτίφ από μιά όμορφη χαρτοπετσέτα,

πέρασα τα ανάγλυφα σταφύλια με πατίνες για να τονιστούν και να ξεχωρίσουν. 



Το μπουκάλι δεν είναι πλέον χρηστικό, αφού δεν μπορεί να κλείσει με κάποιο πώμα, αλλά σαν διακοσμητικό θα έχει περίοπτη θέση πάνω στο 'μπαράκι' μας.

Σειρά είχε ένα δεύτερο ιδιαίτερο μπουκάλι. Αυτό πάλι, θυμάμαι πολύ καλά από πού το έφερα. Ήμουν σ'ένα συνέδριο στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα και εκεί δοκίμασα, και στην συνέχεια αγόρασα, ένα ωραίο λικέρ από βότανα που είναι η σπεσιαλιτέ του νησιού.  Μπορείτε να διαβάσετε εδώ για το περίφημο λικέρ Tunel.    Δυστυχώς, και αυτό το μπουκάλι είχε τσακίσει λίγο στο στόμιο, αλλά αυτή την φορά έφταιγα εγώ γιατί αφαίρεσα λίγο άγαρμπα τον πρεσσαριστό δοσομετρητή που είχε πάνω του.  Αποφάσισα λοιπόν να το ντεκουπάρω και αυτό αφού πρώτο στοκάρισα το στόμιό του - τώρα πιά δεν φαίνεται καθόλου το σπάσιμο!




Και όπως πιά με έχετε μάθει, δεν αρκέστηκα σ'αυτά, αλλά έπιασα και όποια άλλα ανάγλυφα είχα πρόχειρα, όπως...
 ένα γυάλινο ρεσώ από αντικουνουπικό κερί  
 
το οποίο πέρασα με αστάρι, ακρυλικό και μετά με μπλέ και χρυσή πατίνα,

και ακόμα ένα μπουκαλάκι από after shave στο οποίο δοκίμασα για πρώτη φορά να κάνω ανάποδο ντεκουπάζ ώστε να φαίνεται από μπροστά.
 
 'Οταν το μάθω καλά, θα αποφασίσω να το κάνω σε μεγαλύτερη επιφάνεια.


 Εδώ και τα δύο μαζί.


'Οπως και ένα πλαστικό μπώλ ζαχαροπλαστείου, που κάποτε μας είχε προσφερθεί γεμάτο προφιτερόλ. 
 'Εγινε κι αυτό μιά όμορφη φρουτιέρα με decoupage και πατίνες.


 
Πράγματα που κάποιοι τα πετούν χωρίς δεύτερη σκέψη, μπορούν κάλλιστα να γίνουν διακοσμητικά ή και χρηστικά αντικείμενα μέσα σε κάθε σπίτι.

Σήμερα, λόγω βροχής και ανέμων, δεν πήγαμε για μπάνιο.  
Λείψαμε όμως στους γλάρους, ως φαίνεται, και ήρθαν αυτοί έξω από το σπίτι μας!!!
Τί, δεν με πιστεύετε??? 
Ιδού η απόδειξις!!!


 Έως και ο Μάγκας μου ξαφνιάστηκε και βγήκε να δεί τί συμβαίνει...
  ίσα-ίσα πρόλαβα να τους φωτογραφίσω!!!

 Να έχετε όλοι μιά καλή εβδομάδα! 

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μεταμορφώσεις



Θέλησα να συμμετάσχω στον διαγωνισμό "΄Αλλαξέ το"της φίλης Αριστέας, με κάτι απλό, έτσι μόνο για την χαρά της συμμετοχής, όπως της έγραψα. Ξεκινώντας όμως να φτιάξω 
4 μπουκαλάκια από αρώματα ( με decoupage εννοείται!!!), παρασύρθηκα και δεν μπορούσα να σταματήσω. Είχα και την τύχη να παραλάβω πρόσφατα αρκετά μπουκαλάκια από την γειτόνισσα της μαμάς μου, κι έτσι είχα μπόλικο υλικό.   

Παλαιώτερα σας είχα ξαναδείξει μπουκαλάκια αρωμάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν απ'αυτά που έχουν βιδωτό πώμα και μπορούν να γεμίσουν με κάποια κολώνια και να αποτελέσουν ένα όμορφο προσωπικό δωράκι. 

Τί κάνουμε όμως με εκείνα που έχουν εφαρμοστό πώμα spray?  
Κανένα πρόβλημα! Απλούστατα, το αφαιρούμε!!! 
  Αφού βγάλουμε το πάνω κομμάτι του πώματος, αυτό με την τρυπούλα, πέρνουμε μία μικρή πένσα και αρχίζουμε, σιγά-σιγά, να κόβουμε το κάτω μέρος, εκείνο που είναι πρεσσαριστό πάνω στο μπουκάλι. Θέλει λίγη προσοχή, γιατί το γυαλί είναι πολύ λεπτό και εύθραυστο στο σημείο του λαιμού του μπουκαλιού και μπορεί εύκονα να σπάσει.  Όχι πως δεν διορθώνεται, εάν θέλεις.  Για παράδειγμα, μπορείς να ξαναβάλεις τον μεταλλικό δακτύλιο του πώματος και να το κολλήσεις γύρω από το στόμιο, έτσι θα κρυφτούν εντελώς και οι στροφές του στόμιου.
Θα με ρωτήσετε: "Αφού δεν μπορεί να ξαναγεμίσει με κολώνια, γιατί να μπώ σ'όλον αυτό τον κόπο και να του κάνω και decoupage ή οτιδήποτε άλλο?"  
Μα, γιατί μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο μικρό βαζάκι, για ένα μονό λουλούδι (αυτό που στα γαλλικά ονομάζεται soliflore),  ή για 2-3 λεπτά λουλουδάκια!    
 
Και όχι μόνον!!!  
Μπορεί επίσης να γίνει ένα όμορφο μπουκαλάκι για να το γεμίσετε με υγρό αρωματικό χώρου - φτιάχνοντας μάλιστα και το δικό σας σπιτικό αρωματικό και τοποθετώντας 2-3 ξύλινα καλαμάκια για να μυρίζει όμορφα το κάθε σας δωμάτιο!
Ξεκίνησα λοιπόν, όπως σας έλεγα, με τέσσερα μπουκαλάκια, στα οποία θέλησα να δοκιμάσω ένα υλικό που τα κάνει οπάκ. Είχα δοκιμάσει παλαιώτερα με δικό μου τρόπο, σ'ένα βαζάκι...αναμειγνύοντας διάφανο αστάρι με ακρυλικό χρώμα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό:
Αυτή την φορά, δοκίμασα το Frost Gloss Enamel της Americana, που είχα αγοράσει από την Χειροτέκνικα (και είχε μείνει τόσο καιρό στο ράφι!). 
Δεν τα έψησα όμως στον φούρνο, όπως γράφουν οι οδηγίες, 
γιατί τα στόλισα με decoupage και φοβόμουν μήπως χαλάσουν.
Μετά, συνέχισα με τα αγαπημένα τριανταφυλλένια μου.
Δεν είναι πολύ γλυκούλια?
Και τέλος, φρόντισα και για τις λεβάντες μου που έκοψα από τον κήπο. 
'Οπως βλέπετε, δεν γλύτωσε ούτε το μπουκάλι του after-shave!
Αντί για φρέσκες λεβάντες,  χρησιμοποιώντας  αιθέραιο έλαιο λεβάντας (ή τριαντάφυλλου για τα προηγούμενα) μέσα σε νερό, ή βότκα, ή σόδα, ή....(υπάρχουν τόσες συνταγές στο διαδύκτιο) 
θα φτιάξετε το δικό σας αρωματικό χώρου. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!!

Και μία φωτογραφία με όλα τα βαζάκια soliflores.
μαζί με λίγα λουλούδια από τον κήπο μου.


Δεύτερη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό της Αριστέας μας, ήταν η μεταμόρφωση της παλιάς επάργυρης φοντανιέρας μου, την οποία είχα βαρεθεί να γυαλίζω, πριν από χρόνια, και που τελικά είχε καταλήξει στο βάθος ενός ντουλαπιού, μαζί με άλλα επάργυρα σκεύη!
Μιά καλή προετοιμασία με άχρωμο αστάρι, ελάχιστο decoupage στο καπάκι, πολλή μπλέ πατίνα πάνω από την κρέμ ακρυλική βάση και λίγη χρυσή δαχτυλοπατίνα, ήταν αρκετά για να την μεταμορφώσουν και να την κάνουν πάλι χρήσιμη!

  Ευχαριστώ πολύ για τους βαθμούς που μου χαρίσατε και στις δύο συμμετοχές μου! 
Κι ευχαριστώ την Αριστέα μας για την υπέροχη διοργάνωση του διαγωνισμού της!

  Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες ανεξαιρέτως τις δημουργίες  που παρουσιάστηκαν, και φυσικά στην νικήτρια για την τόσο πρωτότυπη κρεατομηχανή/λάμπα. Μπορείτε να θαυμάσετε όλες τις συμμετοχές εδώ.

Λόγω της πρόσκαιρης αλλαγής του καιρού, η παραλία μας σήμερα ήταν σχεδόν ερημική. Εμείς όμως χαρήκαμε το μπάνιο μας απολαμβάνοντας την παρέα μιάς άγνωστης επισκέπτριας


ενώ στο βάθος του ορίζοντα, αρμένιζαν αμέτρητα μικρά ιστιοφόρα 
στα πλαίσια του Πανελληνίου Κυπέλλου Ιστιοπλοϊας των 11χρονων optimist.

Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...